• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Learning & Development

Zo maak je trainingsresultaten inzichtelijk

Zo maak je trainingsresultaten inzichtelijk

In eerdere blogs hebben we gekeken naar het meten van leertevredenheid. Dat doe je onder andere door gewoon te vragen hoe mensen de training of het traject hebben ervaren. Daarbij kun je aan de slag gaan met de Net Promotor Score. Maar hoe maak je deze resultaten vervolgens eenvoudig inzichtelijk? In deze blog bekijken we niet alleen de keuzes die je hebt, we delen ook een superslim template waar je vandaag al je voordeel mee kunt doen.

Maak het geen afterthought

Om je trainingsresultaten op een makkelijke manier inzichtelijk te maken, heb je een analysetool nodig. Dat kan Power BI zijn of simpelweg Excel, maar je kunt ook gebruik maken van de analysetool van een platform als Qualtrics. Het maakt niet zoveel uit wát je gebruikt, als je maar zorgt dat er vooraf – dus nog voor je een surveytool kiest en voor je je survey verstuurt – over nadenkt. Als je dat niet doet, bestaat er een grote kans dat je bakken met enquêteresultaten hebt, die je vervolgens niet kunt visualiseren. Dat is zonde van de tijd en energie die je erin gestopt hebt, en maakt dat je nog steeds niet écht weet of je investering in het leerprogramma de moeite waard is geweest.

Welke tool kies je?

Je hoeft geen dure tool te kiezen. Zowel Google Forms als Microsoft Forms bieden de mogelijkheid een directe connectie te maken met Power BI of Excel. Ben je fan van Microsoft Forms? Dan vind je hier alle stappen die je moet doorlopen om je enquêteresultaten te visualiseren in Power BI. Google Forms integreert natuurlijk met Google Sheets. Vervolgens vind je hier de stappen om Google Sheets te verbinden met Power BI. Ook SurveyMonkey biedt de nodige integraties. Zo kun je ook als groot bedrijf op deze manier snel en eenvoudig je trainingsresultaten inzichtelijk maken, zonder dure tools of dure consultants. Je hebt alleen wat tijd, vaardigheid en kunde nodig. Natuurlijk is er altijd de optie om samen te werken met een partij die hier heel bedreven in is. Ik noemde al Qualtrics. Zij hebben niet alleen een surveytool die je helemaal kunt customizen en automatiseren. Vervolgens kun je hun eigen analysetool gebruiken of ook verder gaan in Microsoft Excel of Power BI.

Een template om vandaag nog mee aan de slag te gaan

Om je vast op weg te helpen hebben we een superslim template voor je gemaakt waar je vandaag al je voordeel mee kunt doen. Met dit template kun je de enquêteresultaten van een specifieke training of groep makkelijk visualiseren. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om een verdiepingsslag te maken, en in te zoomen op de individuele enquêteresultaten van de deelnemer. Tot slot kun je ook alle unieke trainingssessies rangschikken op basis van hun NPS-score. Interesse? Download het template dan hier. Natuurlijk kunnen wij je ook helpen bij het inzichtelijk maken van data.

Vragen?

Heb je vragen na het lezen van deze blog, of wil je even sparren met iemand die hier ervaring mee heeft? Laat het ons weten! Ook als je eens verder wilt praten, kun je ons bereiken via mail of telefoonnummer 020-26 00 221.