• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Blog

Where should we begin? Bouw het fundament van je leerprogramma

Where should we begin? Bouw het fundament van je leerprogramma

Wat is je startpunt?

Welkom op de ontdekkingstocht naar een impactvol leerprogramma! In onze vorige blog heb je kunnen lezen over de koers: het meten van de ROI om het L&D-aanbod zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op de strategische doelstellingen van je organisatie. De bestemming is dus duidelijk. Maar voordat we vertrekken wacht ons een belangrijke taak, namelijk het bepalen van het startpunt.

Mocht je de onderstaande vragen goed kunnen beantwoorden en de juiste data al verzamelen, download dan hier een template. Gebruik het template ter inspiratie of indien je een eerste opzet wilt gebruiken om resultaten van trainingsprogramma’s inzichtelijk te maken.

Meet wat je al doet

Hoe gemakkelijk en secuur kun je antwoord geven op de volgende vragen?

 

• Welke trainingen zijn er vorig jaar aan welke medewerkers aangeboden?

• Hoeveel deelnemers waren er, hoeveel succesvolle afrondingen?

• Wie moeten de training nog volgen?

• Wat was de beoordeling van de training en de trainer?

• Wat waren de kosten?

 

Deze vragen klinken behoorlijk basic. Echter, bij Smartenup valt het ons regelmatig op hoe weinig inzicht er is in het aanbod, de status en evaluatie van cursussen en opleidingen. De complexiteit binnen grote organisaties helpt hier niet bij. Ontwikkelingsmogelijkheden worden vaak aangeboden op verschillende afdelingen, met diverse manieren van evalueren en documenteren. Maak dus een goede start door uit te zoeken welke data er is, waar je die kunt vinden, en wat de kwaliteit ervan is.

Pardon, moeten we niet starten met Why?

Bij het bouwen van een impactvol leerprogramma is een missie en strategie natuurlijk onmisbaar. Deze komen in deze blogreeks ook uitgebreid aan bod. Dus geen zorgen: Simon Sinek laten we zeker niet in de kou staan. Door inzicht te krijgen in wat er al gebeurt leggen we het fundament waarop we straks kunnen gaan bouwen. Dit doen we direct op een datagedreven manier. Zo werk je ook direct aan je eigen hybridization.

Aan de slag!

We zijn benieuwd of het je lukt om de vragen te beantwoorden. Download hier een template die je helpt bij het verzamelen van de data. Heb je vragen na het lezen van deze blog, of zou je willen sparren met iemand die hier ook mee aan de slag gaat? Laat het hieronder weten!