• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Blog

Jij bent niet alfa of bèta, je bent beide!

Chatbots, zelfrijdende auto’s, verzekeringsmaatschappijen die schadeclaims al met behulp van kunstmatige intelligentie afhandelen en artikelen op internet waar geen mensenhand meer aan te pas komt. De wereld digitaliseert waar je bij staat. Dat heeft niet alleen gevolgen voor je bedrijfsstrategie maar vraagt – ook nu al merkbaar – een mix van technische naast niet-technische skills van jouw medewerkers. Maar hoe ‘hybride’ zijn jouw medewerkers al?

Multidisciplinair

Als organisatie werken we steeds meer datagedreven, maar zonder datagedreven medewerkers is dat doel onhaalbaar. De implementatie van steeds weer nieuwe technologieën vraagt om een andere manier van werken. Uiteraard om er überhaupt mee om te kunnen gaan, maar ook, en vooral, om ze optimaal te benutten. Dat vraagt om multidisciplinaire medewerkers op alle afdelingen, van HR tot productie en alles wat daartussen zit.

Hybride medewerkers

Deze trend naar ‘hybride’ medewerkers is al zichtbaar. Neem een managementassistent. Vroeger moest hij de telefoon opnemen, klantvriendelijk zijn, snel kunnen typen en goed kunnen plannen. Vandaag de dag moet hij bovendien presentaties kunnen vervaardigen, meerdere stakeholders managen en kunnen beoordelen of verzoeken passen bij de strategie van het bedrijf en nog veel meer. Daarbij is het omgaan met relevante tooling een must.

Naast ‘zachte’ ook ‘harde’ vaardigheden

Een vergelijkbare trend zien we bij learning & development. Het senior management overtuigen van het nut om trainingsprogramma’s te implementeren of het meten van een return of investment (RoI) van trainingen waren traditioneel niet de werkzaamheden die bij deze rol hoorden, maar die nu wel gevraagd worden. Ook hier zien wij de aanvulling van een voorheen ‘soft’ profiel met ‘hardere’, technische vaardigheden. Overigens geldt dit ook vice versa.

Interpreteren, analyseren en visualiseren

Wij geloven dat deze trend naar hybride vaardigheden van medewerkers doorzet en voor alle organisaties relevant is. Een element binnen een ‘hybride’ skillset zijn analytische vaardigheden. Het is onze missie om mensen te motiveren om deze essentiële skills nu en in de toekomst te ontwikkelen. Wij geloven dat iedere professional data moet kunnen interpreteren, analyseren en visualiseren.

Datavaardigheden ontwikkelen via motiverende leerprogramma’s

Om ook jouw organisatie te helpen hybrider te worden, hebben wij ‘blended learning’ leerprogramma’s ontwikkeld. In tegenstelling tot andere aanbieders staan bij ons het individu en zijn of haar capaciteiten centraal. Energieke, relevante klassikale trainingen onder begeleiding van coaches, herhaling door intuïtieve e-learning en toepassen door cases. Geen eenrichtingsverkeer en saaie opdrachten, maar interactief, meerdere contactmomenten en met ruimte voor vragen en groei.

Excel, PowerPoint, Power BI

Binnen onze leerprogramma’s leer je vaardigheden ontwikkelen door beter te worden in programma’s als Excel, PowerPoint en Power BI. Grote partijen als Samsung, Dell en Young Capital hebben deze leerprogramma’s jaren geleden al omarmd en boeken er aantoonbaar succes mee. Over ons leertraject, de ‘hybride medewerker’ en de markt waarin we ons begeven, valt nog veel meer te vertellen. Dat gaan we doen met een reeks blogs die vaak informatief, soms inspirerend maar vooral nuttig voor L&D-managers zijn.

Hou je mailbox en LinkedIn de komende tijd dus scherp in de gaten…