• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

  Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

  Selecteer een of meerdere opties:
  Selecteer een of meerdere opties:
  Selecteer een of meerdere opties:
Learning & Development

Is jouw L&D-aanbod up-to-date?

Is jouw L&D-aanbod up-to-date? L&D

We hopen dat je onze eerste serie blogs met plezier hebben gelezen en dat we wat food for thought hebben gegeven. Zo hebben we aandacht besteed aan de opkomst van de hybride medewerker en de gevolgen daarvan voor jou als L&D-manager. In het verlengde daarvan hebben we gekeken naar specialisatie en verbreding en de uitdagingen die dat voor jou en je vakgenoten met zich meebrengt. Tenslotte keken we naar de verscholen gevaren die wij zien in de trends binnen L&D. Maar hoe beoordeel je nu of je L&D-aanbod nog bij al deze ontwikkelingen aansluit?

Liefde, passie en vooral ook visie

Om te weten of je aanbod up-to-date is, is het uiteraard nodig om überhaupt inzicht te hebben in wat het leeraanbod is dat in je LMS staat. Dat klinkt als een no brainer, maar je zult je verbazen hoeveel organisaties standaard catalogussen inkopen en medewerkers via open inschrijving laten registreren. Bijzonder jammer. Zo’n leerplatform neemt je heel veel werk uit handen, maar er schuilt tevens een gevaar in. Met zoveel trainingaanbieders en zoveel cursussen en opleidingen per thema, verlies je snel het overzicht. Het wordt bijna onmogelijk de kwaliteit van het trainingsaanbod te garanderen en je laat de keuze aan de medewerkers, zonder zelf een mening te vormen. En dat is toch niet hoe je als betrokken L&D-manager met liefde en passie voor het vak de wereld graag ziet? Jouw rol is om de medewerkers te helpen het beste uit zichzelf te halen, en jij kunt dat als geen ander. Daar is visie voor nodig en dus ook inzicht in je aanbod.

Vragen om jezelf te stellen

Om een goed oordeel te kunnen vellen over het trainingsaanbod van jouw organisatie, geven we je hier een aantal vragen om over na te denken. Deze lijst is niet uitputtend, maar inspireert je hopelijk om kritisch naar je leeraanbod te kijken, om zo goed te kunnen beoordelen of dat aanbod nog wel up-to-date is.

 • Is het leeraanbod in lijn met de strategische bedrijfs- en HR-doelstelling?
 • Voorziet het leeraanbod ook in de basisskills van de toekomst? Denk daarbij aan technologisch en commercieel inzicht en het werken met standaard businesstooling.
 • Biedt het leeraanbod ook programma’s om te werken aan analytische vaardigheden en customer value focus?
 • Voorziet het leeraanbod in de ontwikkeling van de hybride vaardigheden van medewerkers?
 • Focussen de leeroplossingen op het individu?
 • Helpen de leeroplossingen je medewerker op microniveau, zodat ze beter kunnen worden in de dagelijkse werkzaamheden?

Nieuwsgierig?

Wil je als L&D-specialist eens verder praten over hoe je jouw organisatie kunt helpen de benodigde skills te matchen met wensen, behoeften en leerstijlen van je medewerkers? Mail ons dan op info@smartenupcs.com of bel 020-26 00 221. We leren je graag kennen.