• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Learning & Development

I, T of M: welke vorm hebben jouw collega’s?

I, T of M: welke vorm hebben jouw collega’s?

We kunnen ons voorstellen dat je bij het lezen van de kop boven deze blog even achter je oren moest krabben. De meesten van ons komen qua lichaamsvormen niet verder dan vier, namelijk appel, peer, plank en zandloper. Het gaat in deze blog dan ook niet om fysieke vormen, maar om symbolen die aangeven hoe hybride iemand (al) werkt. ..?

Meer combifuncties

Zoals uit bijgaande afbeelding blijkt, geven de letters de combinatie weer van diepte en breedte van de aanwezige kennis. We ontwikkelen met z’n allen van I-type via T- naar M-type medewerkers, met als resultaat een hogere actieradius door verbreding vanuit één of meerdere specialismen. Dit is onder meer nodig omdat veel puur specialistische functies, zoals in onze vorige blog uitgelegd, zullen plaatsmaken voor combifuncties. We moeten anders gezegd steeds meer vaardigheden ontwikkelen, zowel ‘zachte’ als ‘harde’. Niet alleen om ook de komende jaren onze baan te behouden, maar ook om voor functies die nog gaan ontstaan in aanmerking te kunnen komen.

‘Zachte’ en ‘harde’ vaardigheden

De laatste jaren stonden vooral in het teken van verbreding, waarbij veel specialisten de stap van I naar T maakten. Deze verbreding van de skillsset was vooral gericht op de zachte vaardigheden, zoals communiceren, feedback geven en ‘ownership’. Op dit moment zien we een golf plaatsvinden waar iemand een tweede, derde of vierde specialisme zal moeten ontwikkelen om onderscheidend te blijven. Met meerdere expertises bezit je een veel grotere actieradius, of inzetbaarheid, en kun je veel meer waarde toevoegen. In eerste instantie als medewerker, maar uiteindelijk als organisatie. Denk aan een programmeur die zowel kan coderen als ontwerpen en zodoende zelfstandig complete websites en webapplicaties kan bouwen.

Uitdagingen L&D

Een verkoper kan op zijn beurt met aangeleerde analytische vaardigheden en kennis van data veel effectiever zijn verkoopkanalen (zowel traditioneel als online) beoordelen. En dus sneller deals binnenhalen. Op deze manier ontstaan er steeds meer medewerkers van het M- of ?-type (Pi). L&D-managers staan voor de uitdaging om met name de harde, analytische vaardigheden in medewerkers te ontwikkelen en hen meer en meer om te vormen tot hybride medewerkers. Beide groepen zullen bovendien een antwoord moeten bedenken op de vraag welk extra specialisme zij willen ontwikkelen. Het alfabet heeft gelukkig 26 letters, dus we kunnen nog even vooruit…

Ben jij als L&D-specialist benieuwd hoe wij andere L&D-specialisten helpen om hun organisatie, medewerkers en henzelf meer hybride te maken? Mail ons dan op info@smartenupcs.com of bel 020-26 00 221.