• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Consultancy

Detachering: Business Analist bij bol.com

Sinds juli 2020 is Senior Consultant Bram van der Water gedetacheerd bij bol.com als Business Analist. Door het doen van verschillende business cases en het monitoren van data helpt hij mee de productiviteit van de distributiecentra van bol.com te verhogen.

Capacity Management team

Bram ondersteunt sinds juli 2020 het Capacity Management team van bol.com als Business Analist. Bol.com heeft twee gigantische distributiecentra in Waalwijk en binnenkort wordt dit complex nog verder uitgebreid. Het doel van het Capacity Management team is het optimaal benutten van de beschikbare logistieke capaciteit van deze distributiecentra. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd en kosten bespaard. Tijdens de drukste periode van het jaar, in de maanden november en december met Black Friday en de feestdagen, moet het logistieke proces optimaal verlopen. De schaalbaarheid die gevraagd wordt vanwege het hoge aantal bestellingen in deze maanden heeft veel impact op het logistieke proces. Een interessante, maar pittige uitdaging.

Business Analist

Als Business Analist heeft Bram een adviserende en ondersteunende rol in het team: op basis van data aannames toetsen en beslissingen onderbouwen. Hierbij is Bram vooral verantwoordelijk voor het uitvoeren van business cases, waarbij de impact van verschillende scenario’s wordt meegenomen in de besluitvorming. Gedurende zijn detachering, die tot het einde van het jaar loopt, werkt Bram aan verschillende projecten binnen het Capacity Management team van bol.com. Dit varieert van het onderzoeken van de optimale productverdeling tussen de verschillende magazijnen tot het meedenken hoe de uitbreiding van de distributiecentra het best kan worden geïntegreerd binnen het huidige logistieke landschap.

Tientallen consultancy opdrachten

In de afgelopen drie jaar heeft Bram al tientallen consultancy projecten uitgevoerd. Zijn eerder opgedane ervaringen en kennis komen goed tot zijn recht bij bol.com: “Door mijn ervaring ben ik in staat snel te schakelen, de databehoefte te begrijpen en hierbij de juiste analyses uit te voeren”.

 

De enorme hoeveelheid aan data binnen bol.com wordt opgeslagen in databases binnen Google BigQuery. Met behulp van SQL (Structured Query Language) worden databronnen gekoppeld en wordt de juiste data opgehaald. Vervolgens analyseert Bram dit in Excel. Daarnaast koppelt hij databronnen aan Tableau om deze te analyseren en visualiseren. Dit was Brams eerste kennismaking binnen een consultancy project met de programma’s SQL en Tableau. Datgene waar Smartenup voor staat, merkt hij dagelijks: “Als je eenmaal begrijpt hoe data werkt en dus een goede basis hebt, leer je nieuwe programma’s er heel snel bij”.

 

Heb je tijdelijk versterking nodig op projectbasis of detachering? Wij helpen je graag om meer waarde en inzicht uit jullie data te halen! Ben jij geïnteresseerd? Neem contact op met Tommie Leisink, Head of Products & Content via tommie.leisink@smartenupcs.com of 06 26896579.