• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Consultancy

Category Management dashboard voor Coca-Cola

Smartenup heeft afgelopen jaren veel dashboards gebouwd voor de afdeling Category Development Management binnen Coca-Cola European Partners (CCEP). De uitdaging hierbij was om grote datasets aan elkaar te koppelen zodat ze hier op structurele basis inzichten uit konden verkrijgen. Voor de opdracht om meer inzicht te krijgen in het marktaandeel binnen bepaalde kanalen was Ineke Kuijpers, Sr Category Manager voor de groothandel partners van CCEP, ons contactpersoon en opdrachtgever.

 

Als Category Manager werk ik als onafhankelijke consultant samen met onze klanten om te kijken hoe we de hele frisdrank categorie kunnen laten groeien. Om hen zo goed mogelijk te kunnen adviseren, gebruiken we data die ze met ons delen. Het is voor ons en voor onze klant belangrijk om hier zoveel mogelijk inzichten uit te halen.

 

Data ophalen kan een arbeidsintensief proces zijn. Hoe meer tijd je hieraan kwijt bent, hoe minder tijd je kunt besteden om de data te analyseren. En dat is juist nodig om de vinger op de zere plek te leggen of ontwikkelingen te spotten. Het gevolg is dus dat je er vele uren instopt en soms beslissingen neemt op basis van maar 50% van je beschikbare data, terwijl je dat het liefst op basis van 80% of zelfs 100% doet.

 

Het koppelen van verschillende datasets in het dashboard helpt mij om beter te begrijpen wat de impact van bepaalde activiteiten zijn en in welke mate deze activiteiten de klant helpen om te groeien. Doordat ik nu veel minder tijd kwijt ben met het ‘ruwe’ werk, kan ik meer tijd stoppen in het analyseren van de data en het vertalen van de inzichten naar concrete adviezen. Dit stelt mij in staat om hier straks samen met de klant proactief op te sturen.

 

Het dashboard heeft me doen inzien dat je altijd op zoek moet gaan naar zoveel mogelijk data die je met elkaar kunt koppelen. Tijdens het proces werd er goed doorgevraagd welke informatie ik wilde zien en of we dit uit de data konden halen. Dit daagde mij ook continu uit om na te denken over wat ik belangrijk vond. Het resultaat is een dashboard met informatie dat veel waardevoller is dan wanneer je elke dataset afzonderlijk zou analyseren.

 

 

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het laten maken van een (Power BI) dashboard, model of proces? Neem contact op met Tommie Leisink, Head of Products & Content via tommie.leisink@smartenupcs.com