• Bekijk welke training geschikt is voor jou!

    Bepaal jouw huidige level door dit korte assessment in te vullen. Dit kost je maximaal 2 minuten. Je ziet direct wat jouw niveau is!

    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
    Selecteer een of meerdere opties:
Consultancy

360 graden Feedback Tool voor bol.com

Voor de HR afdeling van bol.com bouwden we een 360 graden feedback tool die een groot deel van de medewerkers konden gebruiken om feedback op te halen bij hun collega’s en leidinggevenden, en deze te vergelijken met hun eigen beoordeling in een automatisch gegenereerd pdf-rapport. Nicole Tap, Way of Working coach bij bol.com, was de opdrachtgever en contactpersoon van Smartenup.

 

In mijn rol als Way of Working coach houd ik mij dagelijks bezig met nadenken over hoe wij beter kunnen werken bij bol.com. We wilden feedback een groter deel laten uitmaken van onze manier van werken en zochten naar een tool om dat te faciliteren. Face to face feedback werkt het beste, maar het is tijdsintensief om dat goed te doen en uit te werken op een manier dat je er concrete resultaten aan overhoudt.

 

360 graden feedback sluit aan bij autonomie en ondernemerschap, wat wij willen stimuleren bij onze teams. Maar het ophalen van feedback bij meerdere mensen is een omslachtig proces als je geen goede tooling hebt. Mensen gingen wel zelf aan de slag met e-mails en forms, maar dat levert toch heel verschillende resultaten op en iedereen moest opnieuw het wiel uitvinden. Dat was onze uitdaging: hoe faciliteren we dit proces voor onze teams op een laagdrempelige manier. We wilden graag een centrale aanpak die mensen tijd bespaarde én een mooi en tastbaar resultaat opleverde. We hebben in het verleden vanuit HR veel met Smartenup samengewerkt voor het automatiseren en inzichtelijk maken van HR-processen en hebben jullie daarom benaderd met de vraag of jullie een dergelijke tool konden ontwikkelen.

 

De tool is eigenlijk een groot Excelbestand, maar werkt als een app. Je doorloopt verschillende stappen waarin je je functieprofiel en de gegevens van je collega’s invult. Op basis van je functie wordt een standaard vragenlijst ingeladen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Als je daarmee klaar bent gaat het automatische proces van feedback ophalen van start, waarna je de resultaten van meerdere collega’s, je leidinggevende en jouzelf in een overzichtelijk en mooi vormgegeven pdf-rapport uitdraait.

 

Hoewel het een uitdagend proces was om deze tool te realiseren waren we heel tevreden over de samenwerking met Smartenup tijdens dit project. We hadden dezelfde oplossingsgerichte blik en hadden korte lijntjes tijdens de ontwikkeling. En dat hielp, want het automatiseren van processen met Excel is eigenlijk als het ontwikkelen van software. Je moet veel testen en verbeteren! Zo zijn we uiteindelijk tot het eindresultaat gekomen.

 

 

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het laten maken van een (Power BI) dashboard, model of proces? Neem contact op met Tommie Leisink, Head of Products & Content via tommie.leisink@smartenupcs.com